Gezonde keuzes maken tijdens het reizen: 10 tips

Fit en gezond blijven tijdens het reizen kan ontmoedigend lijken, maar dat hoeft niet zo te zijn! Er zijn tal van manieren waarop je tijdens een vakantie actief kunt blijven en gezonde keuzes kunt maken. In deze blogpost onderzoeken we de voordelen van sporten op vakantie en geven we enkele tips om beweging in je reisschema op te nemen. Of je nu op zoek bent naar een volledige workout of gewoon wat lichte oefeningen gedurende de dag wilt doen, je vindt hier iets dat bij je past. Dus als je klaar bent om je gezondheid onder controle te krijgen terwijl je nog steeds geniet van de bezienswaardigheden en geluiden van een nieuwe plek, lees dan verder!

10 trainingstips om fit te blijven tijdens het reizen

Wij vroegen verschillende experts op het gebied van fitness en gezondheid wat zij voor tips hadden voor trainen en fit blijven op vakantie. Zo hebben we gesproken met fitness trainer en auteur Noud Beelen van DailyFit en hebben we de fora bekeken en bestudeerd van Bodybuilding.nl.Op basis van de input van deze bronnen hebben we onderstaande tips samengesteld.

 

  1. Neem een springtouw of weerstandsbanden mee – ze zijn licht, draagbaar en kunnen bijna overal worden gebruikt!

 

  1. Ga wandelen of hardlopen – er gaat niets boven vroeg opstaan om de omgeving te voet te verkennen.

 

  1. Ga naar het strand – strandtrainingen zijn geweldig voor cardio en spierversteviging.

 

  1. Maak een wandeling – of het nu een stadspark is of een landelijke route, wandelen is een geweldige oefening en zorgt voor een plezierige ervaring.

 

  1. Bekijk lokale sportscholen/yogastudio’s – als je op zoek bent naar een meer gestructureerde trainingsruimte, hebben veel steden kwaliteitsvolle sportscholen of yogastudio’s om uit te kiezen.

 

  1. Baantjes zwemmen – zwemmen is een van de meest effectieve vormen van lichaamsbeweging en iets dat je in elk zwembad of natuurlijk water kunt doen.

 

  1. Meld je aan voor een tour met fysieke activiteit – er zijn veel rondleidingen met fysieke activiteiten zoals fietsen, kajakken, raften, enz., dus profiteer van die kansen!

 

  1. Maak gebruik van hotelfaciliteiten – als je hotel fitnesscentra of zwembaden heeft, probeer daar tijdens je verblijf dan tijdens jouw vrije tijd gebruik van te maken.

 

  1. Doe onderzoek naar buitenoefeningen die je in de omgeving kunt doen – zoek online naar buiten fitnesslessen zoals bootcamps en natuur yoga in de buurt van waar je verblijft.

 

  1. Kies actieve vervoersmethoden wanneer je tussen locaties reist (bijvoorbeeld fietsen in plaats van het openbaar vervoer te nemen) – dit kan helpen om wat extra stappen te zetten!

Sporten op vakantie is leuk!

Trainen tijdens een trip hoeft geen ontmoedigende taak te zijn. Het maken van gezonde keuzes tijdens het reizen is een belangrijk onderdeel van fit blijven en plezier hebben, en het kan gemakkelijk in je reisschema worden opgenomen. Springtouwen en weerstandsbanden zijn geweldige, lichtgewicht gereedschappen die bijna overal kunnen worden gebruikt, zowel op het strand als op het strand, dus je hebt geen excuus om niets mee te nemen. De keuze is reuze, dus houd jezelf niet tegen!

 

Lees ook: Goedkope hotels aan zee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu