5x historie in Zeeland

Zeeland is een zeer populaire vakantiebestemming voor veel mensen. Zowel Nederlanders als Duitsers komen in grote getalen naar deze zonovergoten provincie voor een vakantie vol zon, strand en zee. De provincie heeft zo veel meer te bieden. In deze blog lees je vijf hoogtepunten die je zeker gezien moet hebben tijdens een vakantie in Zeeland.

  1. De Oosterscheldekering

De Oosterscheldekering is het grootste en bekendste deltawerk van ons land met een lengte van maar liefst 9 kilometer. Als er een waterstand wordt voorspeld van 3 meter boven NAP gaan de schuiven naar beneden. Zo wordt ons land beschermd tegen het water. Tijdens een bezoek aan dit hoogtepunt van de provincie kun je stoppen op het eiland Neeltje Jans om alles te leren over de bouw en de watersnoodramp uit 1953.

  1. Belfort Sluis

Het enige belfort van Nederland vind je in Sluis. Een belfort is een middeleeuwse wachttoren met klokken. In de middeleeuwen diende de toren dan ook als uitkijkpunt voor stadswachten. Tegenwoordig dient het als museum en kun je de toren bezoeken om te leren over de geschiedenis van vestingstad Sluis. Ook kun je de toren beklimmen voor een uitzicht over sluis.

  1. Vuurtoren Westerlicht

Aan de kust verwacht je natuurlijk vuurtorens en die zijn in Zeeland natuurlijk te bezoeken. De bekendste toren in de provincie is toch wel vuurtoren Westerlicht in Haamstede. De meeste mensen herkennen de toren waarschijnlijk van het vroegere bankbiljet van 250 gulden. Helaas is de toren niet van binnen te bekijken, maar het grote wit-rood gestreepte gevaarte zeker een bezoek waard.

  1. Kasteel Westhove

In Oostkapelle vind je een van de mooiste kastelen van Nederland. Het kasteel heeft een plek in het natuurgebied de Manteling, een natuurgebied waar je kunt zien hoe duinen op een natuurlijke manier ontstaan en veranderen. Bij je bezoek aan het kasteel kun je daarnaast museum Terra Maris bezoeken.

  1. Fort Rammekes

Aan de Westerschelde ligt het oudste zeefort van West-Europa, Fort Rammekes. Het fort heeft een belangrijke rol gespeeld in de rijke, maritieme geschiedenis van Zeeland. Dwaal rond in het imposante fort en krijg een beeld over vroegere tijden.

Dit zijn slechts vijf hoogtepunten in de provincie, maar je ziet het al. Er is zo veel vaderlandse historie in de provincie. Een waterrijke provincie die het gevecht aangaat met de elementen en in het verleden het land heeft beschermd tegen zeerovers. Kom genieten in Zeeland. Boek een verblijf in een huisje of een vakantiepark in Zeeland. Zo kun je rustig alles komen bekijken en alle indrukken in je opnemen. Ga terug naar goedkope hotels aan zee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu